Campus 7.4

Mer komfort. Mer segling. Lika smidig.

Aldrig tidigare har en båt med så god komfort, så bra och trygga segelegenskaper varit så lätt att hantera.

Grunden vid utvecklingen av nya Campus 7.4 är vår mångåriga erfarenhet av att bygga båtar med en helt unik hanterbarhet. Den första Campusmodellen presenterades 1982 och idag seglar över 1 000 Campusbåtar.
Många har frågat efter en lite större Campus. Utmaningen har varit att skapa en båt med mer komfort och samtidigt behålla de smidiga egenskaperna. Vi har löst detta genom nytänkande.

Fabola Campus 7.4 är en ny sorts båt.

På bilspråk kallas det ”downsizing”. Det är vad biltillverkarna arbe-tar med nu och är ett uttryck för att skapa miljövänligare bilar. Mer resurssnåla vid tillverkning tack vare mindre materialåtgång. Snålare på bränsle med minst samma prestanda genom effektivare motorer och lägre vikt. Samma komfort genom bättre egenskaper och smartare användning av volymen. Mindre och bättre är målet. Det här är också en bra beskrivning av segelbåten Campus 7.4.
Miljövänligheten hos Campus 7.4 är i jämförelse helt överlägsen, här drivs ett effektivt skrov med ren vindkraft. Det lättrivna skrovet ger farter och räckvidd som betydligt större båtar. Känner du behov av en motor finns en elmotor att tillgå. Båten kan utrustas med solceller och landströmsladdning, det kallas ”plugg in ” på bilspråk. Här ligger bilarna långt efter.
Fabola Campus 7.4 har komfort som en 9 meters halvtonnare. Genom ett smart utnyttjande av båtens volym finns på en längd av 7,26 m: Ståhöjd på 1,95 m. 4 kojer på över 2 m. Sittplatser runt ett bord inne så väl som i det fria för 4 fullvuxna. Separat wc. U-¬pentry med rejäla arbetshöjder med tvålågig gasolspis, diskho och kylbox. Trygg sittbrunn med skyddande sarger och rejäl plats för hela familjen. Stuvutrymmen jämförbara med en 40 fots segelbåt.
Det viktigaste är ändå hanterbarheten. Ingen så komfortabel båt har hittills kunnat tas upp och sjösättas på en trailerramp, köras på vanlig trailer, riggas utan mastkran. Det här ger bland annat överlägset låga underhållskostnader.
Drömmer du om en egen vik bjuder Campus på ytterligare en unik egenskap, på 30 sekunder vinchar du upp kölen och skapar ett djupgående på ca. 30 cm. Faktum är att du kan lägga till med aktern mot land vid en sandstrand, det gillar inte minst barnen i familjen.

En stor seglingsupplevelse

Både våra Divabåtar och Campusbåtar är kända för att bjuda sina ägare härliga seglingsupplevelser.
Nya Campus 7.4 är inget undantag. Tidningen Segling skrev i sin test av båten: ” Sammantaget gav det, trots lättvindsförhållandena, en känsla av utomordentliga seglingsegenskaper. Tyngden ligger föredömligt lågt, men håller ändå tillbaka accelerationen något. Tyngden ger också Campus 7.4 en känsla av trygghet och säkerhet som man annars bara känner i betydligt större båtar”.
Alla tidningar har berömt 7.4:ans egenskaper. De positiva omdömena är resultatet av ett modernt lättdrivet skrov med linjer som ger max-imal fart på kryss såväl som undanvind. En effektiv köl som sticker djupt i nedfällt läge ger höjd och stabili-tet. Konstruktionsmålet har varit att oavsett erfarenhet skall seglaren känna största seglingsglädje i nya Campus 7.4.


  • Start
  • Tekniska specifikationer
  • Begär offert
  • Bilder
  • Dokument
© Bavaria Sverige 2024
Kontakt: